Ismerd meg a Viatrist

A Mylan mostantól a Viatrishoz, egy új globális gyógyszercéghez tartozik, amely elkötelezett abban, hogy az emberek egészségesebben élhessenek életük minden szakaszában.

A Mylan weboldala továbbra is elérhető, de ha szeretnél többet megtudni rólunk, látogass el Viatris oldalára és ismerd meg küldetésünket, amelynek célja, hogy minőségi gyógyszereink könnyebb hozzáférhetőségét biztosítsuk a betegek számára, amikor és ahol szükségük van rá.

Mar 1, 2014

Válaszok egy járványra

Válaszok egy járványra

Nézzük meg, hogyan változtatja meg egy innovatív, hőstabil antiretrovirális szer (ARV) a HIV/AIDS kezelését!

A fejlődő országokban, ahol az elektromosáram-ellátás kiszámíthatatlan, a hűtés ritkán megoldható. A HIV/AIDS ezzel szemben annál gyakoribb. Azoknak a millióknak, akik a szubszaharai Afrikához hasonló helyeken HIV-vel/AIDS-szel élnek, a hűtés hiánya korábban az antiretrovirális gyógyszerekhez való hozzájutás lehetetlenségét is jelentette.

Ennek oka, hogy a Ritonavir – az egyik fontos HIV/AIDS kezeléshez szükséges háromféle gyógyszer egyike – hűtés nélkül lebomlik. A Ritonavir feladata az, hogy javítsa a proteázgátlók – mint például a Lopinavir, a HIV/AIDS kezelések során használt másik gyógyszer – teljesítményét.
A nekünk feltett kérdés az volt, hogy „Képesek vagyunk-e létrehozni a Ritonavir egy olyan elérhető árú, hőstabil változatát, amelyhez elegendő mennyiségben hozzájuthatnak a fejlődő világban élő emberek?” A válasz: „Igen”.

Kifejlesztettük az Abbott Laboratories Kaletra® kiváló minőségű generikus változatát. Ez nem csupán hőstabil (mint márkanév alatt futó társa), hanem az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is jóváhagyta második vonalbeli kezelési változatként olyan személyek számára, akik rezisztenssé váltak az első vonalbeli HIV/AIDS kezeléssel szemben. Napjainkban a gyógyszer elérhető a szubszaharai Afrikában, Latin- és Közép-Amerikában, a karibi térségben és Délkelet-Ázsiában.
Erőfeszítéseink lehetővé tették, hogy javítsuk a hozzáférést ehhez a kiváló minőségű gyógyszerhez, és ugyanakkor beváltsuk Bill Clinton korábbi elnöknek tett ígéretünket, és csökkentsük a második vonalbeli HIV/AIDS kezelések árát a fejlődő országokban.Utolsó frissítés  2018.09.18.