Egyetlen minőségi standard

Egyetlen minőségi standard

Célkitűzésünk lényege, hogy 7 milliárd ember számára elérhetővé tegyük a minőségi gyógyszereket. Az elérhetőség azonban többet jelent a gyógyszertárak polcainak feltöltésénél. 

Lényege a politikák kezdeményezése és előmozdítása. Az elérhetőséget segítő politikáké. Az elérhetőséget korlátozó jogszabályok megváltoztatását célzó politikáké. Valamint a valamennyi gyógyszerre vonatkozóan egyetlen globális minőségi standardot célul kitűző politikáké.
Miért ez a szenvedély a politikával kapcsolatban? 
Mert hiszünk abban, hogy le lehet bontani a korlátokat a biztonságos, hatékony és elérhető árú gyógyszerek és a világon bárhol lévő rájuk szoruló emberek között.

Általunk támogatott politikák

Egyetlen minőségi standard elősegítése
Az USA jogrendszere – beleértve az élelmiszer- és gyógyszerügyi adminisztrációról, biztonságról és újításról szóló törvényt, valamint a generikus gyógyszerek felhasználói díjáról szóló kiegészítéseket – kiterjeszti az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság globális joghatóságát, és biztosítja, hogy az USA gyógyszerpiacát ellátó valamennyi gyártóüzem rendszeresen vizsgálat alá kerüljön, és magas minőségi standardokat akalmazzon.
A generikus gyógyszerek használatának növelése
Az USA-ban a generikus gyógyszerek használata több mint 1.2 ezer milliárd USD megtakarítást eredményezett 2003 és 2012 között. Azokban az országokban, ahol a használatuk alacsony szintű, felvilágosításokat szervezünk a kormányzatok számára a generikus gyógyszereknek az elérhető árú egészségügy megteremtésében és a gyógyszerekhez való hozzáférésben játszott szerepéről.
A biogenerikus gyógyszerekhez való hozzáférés előmozdítása
A biogenerikus gyógyszerek a biológiai gyógyszerek generikus megfelelői – azoké a drága gyógyszereké, amelyek olyan betegségek kezelésére szolgálnak, mint például a sclerosis multiplex, a rheumatoid arthritis, a cukorbetegség és a rák. Támogatjuk azokat a hatékony biogenerikus jóváhagyási megközelítésmódokat, amelyek elősegítik a helyettesíthetőséget, maximalizálják a páciensek hozzáférési lehetőségeit az elérhetőbb árú, kiváló minőségű biológiai gyógyszerekhez és csökkentik az egészségügyi kiadásokat.
Tudatosság növelése az anaphylaxiával kapcsolatban
Az ételallergia a leggyakoribb oka az anaphylaxiának, annak az életveszélyes állapotot kiváltó allergiás reakciónak, amely azonnali adrenalinnal történő kezelést követel meg. Az ételallergiák az USA-ban körülbelül minden 13 gyerekből egyet érintenek. Támogatjuk azt a politikát, amely növeli az adrenalinnal töltött automata injekciós fecskendők hozzáférhetőségét például az iskolák számára.
A HIV/AIDS visszaszorítása
A fejlődő világban körülbelül 34 millió embert fertőzött meg a HIV vírus, amely az AIDS-et okozza. Közülük huszonnyolc milliónak kezelésre van szüksége. Kevesebb mint negyedük kapja meg. A kezelés és megelőzés bevált módjait célzó finanszírozás hívei vagyunk.
Utolsó frissítés  2018.09.18.